• Woolderpark

    PROJECTDEVELOPMENT | Status: proces | Jaar: 2016 |  Woolderpark: het beste van twee werelden. Zelf bouwen geeft veel rompslomp en de ontwikkeling van een enkele woning kost relatief veel geld. Een projectwoning is vaak veel goedkoper, maar meestal ook wat saaier en minder ‘eigen’. Het Woolderpark biedt kopers van woningen het beste van beide werelden. Wij ontwikkelen niet voor jullie, maar met jullie! We bundelen jullie wensen met onze kennis en bouwen droomhuizen waar jullie jaren met plezier zullen wonen. Dit noemen wij collectieve projectontwikkeling. Voor meer informatie zie www.woolderpark.nl. Partners: Holtkamp Projectontwikkeling | MET Architecten | Atelier Dutch | Ter Steege Bouw Vastgoed
  • Drienerstaete

    PROJECTDEVELOPMENT | Status: proces | Jaar: 2016 | In de geliefde wijk Groot Driene, wordt het voormalige Tebodin-gebouw in de nabije toekomst omgebouwd tot circa 30 ruime appartementen met grote buitenruimtes. Het gebouw ligt op een bijzondere, groene locatie op de hoek van de Laan van Driene en de P.C. Hooftlaan. U steekt de straat over en u bent zo bij Winkelcentrum Groot Driene. Naast het winkelcentrum vindt u tevens een huisartsenpraktijk, tandartsenpraktijk en apotheek. De appartementen variëren in woonoppervlakte van een kleine 100 m2 tot circa 160 m2. Als we een ruim balkon zeggen, dan bedoelen we ook ruim met een oppervlakte van circa 20 m2. Uniek in Hengelo! Verder beschikken de appartementen over twee of drie slaapkamers. Op de begane grond bevinden zich de bergingen en het bewoners parkeren bevindt zich grotendeels in de parkeerkelder en deels overdekt op maaiveld. Voor meer informatie zie: www.wonenindrienerstaete.nl. Partners: Holtkamp Projectontwikkeling | PR8 Architecten | Nijhuis Bouw 
  • Sigmax

    PROJECTMANAGEMENT  | status: gerealiseerd | jaar: 2013 IT-bedrijf Sigmax vroeg om een kantoor te ontwerpen waarin de verschillende afdelingen van de organisatie samengebracht konden worden, en dat de ruimte biedt om te groeien. In het Business & Science Park in Enschede, direct tegenover het stadion van FC Twente en het NS-station staat nu een krachtig architectonisch gebouw met een gestroomlijnde vormgeving. De volledig glazen gevel brengt natuurlijk daglicht binnen, en geeft zo letterlijk energie aan de gebruikers. Het ontwerp is gebaseerd op een compact gestapeld paviljoen met horizontale belijning volledig van glas met afgeronde hoeken. Slanke, zwevende kantoorvloeren lopen door naar buiten waar ze overlopen in een groendak met mos-sedum begroeiing. De visuele grens tussen binnen en buiten wordt op deze manier minimaal. Werknemers staan zo op iedere verdieping direct in contact met de groene omgeving. Bij binnenkomst valt direct de witstalen sculpturale trap op, een beeldbepalende blikvanger in de open en lichte ruimte die naast entree ook dienst doet als bedrijfsrestaurant, presentatieruimte en vergaderplek. Het interieurontwerp van Ex Interiors zet het open karakter van het gebouw door om de ruimtelijkheid en transparantie zo veel mogelijk te benadrukken. Lichte kleuren en compacte, lage meubels zorgen ervoor dat het zicht niet geblokkeerd wordt. Ex Interiors ontwierp speciaal voor dit project geluidsabsorberende wandbekleding. De stroken gekleurd vilt bestaan uit gerecycled textiel uit de auto-industrie en oude tapijten dat is samengeperst en vervilt. Het gebouw is geroteerd op de kavel geplaatst voor een zo gunstig mogelijke ligging ten opzichte van de zon. Voor alle vier de gevelzijdes is een eigen klimaatconcept bedacht waarbij de klimaatbeheersing direct plaatsvindt via de gevel. De uitkragingen van de verdiepingsvloeren zijn aan iedere gevelzijde verschillend. Zo is de overhang aan de zuidzijde ruim een meter breed zodat het als luifel kan functioneren. De onderkant van de uitkraging is bedekt met RVS panelen waardoor indirect licht van buitenaf dieper het gebouw in kan worden gebracht. Partners: Paul de Ruiter ArchitectsLucassen BouwconstructiesDeerns adviseurs installatietechniekVan Dijk BouwEx Interiors | OKRA landschapsarchitecten
  • The Heights

    PROJECTDEVELOPMENT | status: gerealiseerd | jaar: 2013 | Op de voormalige locatie van Boeve garage op de kruising van de Diepenveenseweg en de Hoge hondstraat is een studentencomplex met 120 studentenkamers gebouwd. Begin februari 2014 namen internationale studenten van saxion hun intrek in 'The Heights'. Partners: Beltman Architecten | Nijhuis Bouw
  • Haberlandhaus

    CONCEPTDEVELOPMENT | status: concept | jaar: 2016 | Het Haberlandhaus ligt aan de oever van de Rijn in het prachtige Schlosspark in Noord-Keulen. Sinds jaren staat het gebouw leeg en wordt er gezocht naar een nieuwe invulling. In onze ogen maakt de ligging het tot de ideale plek voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De groene omgeving en de nabijheid van de rivier maken het tot een prachtige locatie om te genieten op latere leeftijd. Daarnaast heeft het park een sterke relatie met kunst, meerdere stukken worden tentoongesteld in het park het gehele jaar door. Het artcafé verbindt het Haberlandhaus en zijn bewoners met het park en voegt een nieuwe dimensie toe aan de locatie door de sociale interactie tussen parkbezoekers en bewoners. Partner: Schaller Partner Architekten Stadtplaner DBA
  • Floating Urban Resort

    CONCEPTDEVELOPMENT | Status: niet gerealiseerd | Jaar: 2014 |  Het Floating Urban Resort geeft leven met water een totaal nieuwe dimensie in de houthavens te Amsterdam. Water is het centrale thema van het Floating Urban Resort. Het hotel heeft kamers gedeeltelijk onder water, terrassen op het water, kamers met groots uitzicht over het IJ en zijn eigen aanlegsteiger voor boten. Bij het ontwikkelen van het concept is gekeken naar de benodigdheden van de huidige reiziger: een hotel als bestemming op zich, dat een verhaal verteld, mensen bij elkaar brengt, comfortabel is, dichtbij attracties en uitermate makkelijk te bereiken is. Het Floating Urban Resort is het enige drijvende hotel(m.u.v. boten) in Nederland. Het hotel is gericht op het IJ en biedt een levendig uitzicht op voorbijgaande schepen en zeilboten. Partners: KondorWessels Vastgoed | Venhoeven CS Architecture + Urbanism
  • De Melkhal

    CONCEPTDEVELOPMENT | status: niet gerealiseerd | jaar: 2011 | De melkhal is onderdeel van het plan Cobercopark. Cobercopark heeft als uitgangspunt de wijk Boddenkamp een kloppend hart met een grote aantrekkingskracht op cultureel creatieven en bewoners uit de regio te geven. Rond de voormalige melkfabriek zal een verrassend stuk stad met hoogwaardige woon(zorg)- en werkfuncties en een inspirerend programma op het gebied van ontspanning, eten en gemak gecreërd worden. Het wordt een plek waar Enschede trots op kan zijn. Alles is er op gericht om Cobercopark als een duurzaam en onderscheidend stuk stad te realiseren waar mensen graag naar toe komen en waar mensen zich prettig voelen, met andere woorden, een stedelijk gebied met een hoge leef- en verblijfskwaliteit. De belangrijkste drie pijlers voor de ontwikkeling zijn: lange termijn meerwaarde, maatschappelijke betrokkenheid en duurzame creativiteit. partners: Join by OVG & Triodos | MVRDV | West8Skonk Conceptontwikkeling 
  • Flowerbed hotel

    CONCEPTDEVELOPMENT | Status: niet gerealiseerd | Jaar: 2011 |  

    Het zal een belevenis zijn om het flowerbedhotel te bezoeken. Een ruimtelijke belevenis, waarin de bezoeker merkt dat hij/zij in het centrum van de Nederlandse sierteelt bevindt. Deze belevenis begint al bij aankomst. Als een lichtende landmark trekt het gebouw bezoekers aan. Deze Superkas als symbool en klimaatgevel tegelijk combineert de sierteelt met een duurzaam gebouwconcept. Een aantal gebouwhoge, karakteristieke ruimtes met daarin terrasvormige plateaus bieden plaats aan lobbies, restaurants, retail en ontmoetingsruimtes. Door de sprong in het schaalniveau en de gestapelde bloembedden, ontstaat een bijzondere ervaring. Wie deze Superkas betreedt, waant zich als Alice in Wonderland. Via rechtstreekse liften maar tevens een aantal mooie routes, worden de verschillende programmaonderdelen waaronder 260 hotelkamers in diverse groottes, de vergaderfaciliteiten en alle andere functies ontsloten. Zo is een groot scala aan ruimtes beschikbaar binnen het volume, bereikbaar via een verticale publieke promenade. Kamers hebben een gemiddelde afmeting van 32 m. Binnen de ‘balken’ kan nog geschoven worden zodat er een mix aan kamerafmetingen geprogrammeerd kan worden. De opzichzelfstaande huisjes die kenmerkend zijn voor de bloembedden komen terug op alle niveaus. Deze ‘specials’ kunnen verschillende functies herbergen, te denken aan bijzondere hotelkamers, een vergaderkamer, de receptie en een bezoekerscentrum. In een bijna volledig glazen gebouw als een kas is het zaak de broeikaswerking van de zon zoveel mogelijk te benutten en tegelijkerijd overmatige opwarming van het gebouw te voorkomen. Te denken valt aan gecoat glas met een verlaagde zontoetredingsfactor en volautomatische zonweringssystemen ter bescherming van het binnen klimaat. Door te openen gevel- en dakelementen strategisch te plaatsen kan overtollige warmte, met name in de zomer, door middel van natuurlijke ventilatie afgevoerd worden. Andersom kan de kas zijn warmteopwekkend vermogen ook duurzaam benutten. Door warmte- en koudeopslag in de bodem kunnen de koel- en warmtevraag worden opgevangen. Gebruik makend van hetzelfde systeem kan dan in de winter verwarmd worden en in de zomer gekoeld. Daarnaast zou de kas als een energieleverancier kunnen gaan werken voor de omliggende functies. Opgebouwde warmte kan worden ingezet voor verwarming van zowel lucht als water voor de buurpanden. Omgekeerd kan het gebouw wellicht restwarmte benutten van omringende bedrijven. Dichte binnenwanden kunnen worden voorzien met mosbegroeiing. Dit heeft een akoestische werking. Bovenal kan het water dat door deze moswanden wordt verdampt een bijdrage leveren aan de koeling van het interieur. Ook de bloemvelden die op alle niveaus van de kas aangepland worden dragen op deze wijze bij aan plaatselijke verkoeling. Opgevangen regenwater kan gebruikt worden voor het bewateren van deze bloemvelden en voor het spoelen van het toilet en de sprinklerinstallatie. Door wisseling van plantensoorten worden de seizoenen zichtbaar gemaakt in het gebouw, en veranderen sfeer, kleur en geur in de loop van het jaar. Het Flowerbed Hotel combineert al het goede van de Aalsmeerse snijbloemwereld met een ruimtelijke ervaring die de bezoeker een belevenis biedt die hij niet snel zal vergeten. Partner: MVRDV